Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

21. 10. 2016. 23:03 >> 22:41
3

SKUPŠTINA KOSOVA

I dalje bez dogovora o demarkaciji sa CG

Predstavnici poslaničkih klubova u Skupštini Kosova danas nijesu postigli saglasnost o tekstu deklaracije o demarkaciji granične linije s Crnom Gorom, što je jedan od uslova da Kosovo uđe u bezvizni režim Evropske unije.

Na sjednici Komisije za spoljne poslove Skupštine Kosova dogovoreno je da se Predsjedništvu Skupštine dostavi predlog deklaracije, ali i primjedbe i sugestije koje je dala opozicija kako bi Predsjedništvo pokušalo da usaglasi tekst deklaracije.

Primjedbe na predlog deklaracije imali su pokret Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo.

Tri opozicione partije zatražile su da se u tekst unese rečenica kojom se traži da se ponovo razmotri proces demarkacije. Time se u suštini zahtijeva da se sadašnji sporazum o demarkaciji stavi van snage i da proces počne iz početka, čemu su se usprotivili predstavnici vladajućih stranaka - Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK).

Poslanici Skupštine Kosova dogovorili su se da po usvajanju deklaracije počnu posjete zemljama EU, kako bi ih informisali da je "Kosovo ispunilo sve uslove u procesu liberalizacije viza i da građani Kosova zaslužuju da im se ukinu vize".

Srpska lista, koja je u Vladi Kosova, bojkotuje rad Skupštine Kosova zbog donošenja Zakona o Trepči kojim taj rudarski kombinat postaje vlasništvo Vlade Kosova.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније