Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: D.Ž.

26. 10. 2016. 20:24 >> 20:20
8

DRAGIŠIĆ SMATRA

"Patrušev u Beogradu zbog Crne Gore"

Profesor beogradskog Fakulteta bezbjednosti, Zoran Dragišić, ocijenio je da je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije, Nikolaj Patrušev, u posjeti zvaničnom Beogradu zbog svega što se dešavalo u Crnoj Gori.

"O razlozima posjete možemo samo da nagađamo, ali mislim, s velikom sigurnošću, da je došao zbog slučaja sa Crnom Gorom, a ne zbog potpisivanja nekog memoranduma", rekao je Dragišić za Betu.

On je ocijenio i da ono što se moglo pročitati iz "polukomičnih saopštenja" sigurno nije razlog boravka Petruševa u Beogradu.

Dragišić smatra i da je posjeta visokog ruskog obavještajca sigurno veoma interesantna i "zapadnim prijateljima".

On je rekao da Srbija kao suverena zemlja može da prima koga god hoće ali i da zapadni partneri Beograda, koji su takođe suverene države, mogu da donose odluke kakve hoće.

Dragišić je rekao i da posjeta Pateruševa ne mora apriori da bude negativna po odnose Srbije i Zapada.

"Posjeta sigurno neće ostati bez odjeka na Zapadu, ali može da bude i dobra i loša po odnose Srbije s partnerima, što zavisi od toga o čemu su se srpski zvaničnici dogovorili s Petruševim", rekao je Dragišić.

Visoki ruski zvaničnik danas je razgovarao s predsjednikom Srbije, Tomislavom Nikolićem, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, a sjutra će se sastati s premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније