Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.M.Lj. [ B92 ]

29. 10. 2016. 10:12 >> 14:35

PANČEVO

Požar u staračkom domu, troje mrtvih

U požaru u Pančevu koji je izbio u neregistrovanom starakom domu tri osobe su poginule, a 11 osoba je povrijeđeno, saopštio je MUP Srbije.

 

Požar je izbio u 4.50 u Ulici Svetog Save 60, a kako je navedeno, pripadnici Sektora za vanredne situacije požar su ugasili.

Uzroci požara biće utvrđeni po završetku uviđaja. U gašenju je učestvovalo tri vozila i sedam vatrogasaca.

Prema saznanjima RTS-a, najverovatnije se zapalio krevet u jednom stanu, a vatra se proširila na još dva.

Dopisnik RTS-a javlja da se u dva stana nalazilo 14 starijih osoba, a da su ukupno tri stana u toj zgradi služila za iznajmljivanje.

Policija je uhapsila Lj.M. zbog organizovanja neprijavljenog staračkog doma, saopšteno je srpskim medijima iz MUP-a. 

Uhapšen je i izdavaoc prostorija S. S, zbog sumnje da da je počinio krivično djelo pomaganje u izvršenju teškog djela protiv opšte sigurnosti.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je ženi koja je danas uhapšena zbog organizovanja nelegalnog staračkog doma u Pančevu, dva puta zabranjivan rad u toj djelatnosti.

"Ovo je treći put, pronašli smo istu ženu sa istim radnicima kao i predhodna dva puta, da rade u ilegalnim domovima i sve na teritoriji Pančeva", rekao je on.

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja zatvorilo je u protekle dvije godine 46 ilegalnih domova, u okviru akcije pojačanog nadzora, odnosno zatvaranja ilegalnih domova za stare zbog loših, a i opasnih uslova za život.

Zatvoreni privatni starački domovi nisu posjedovali elementarne uslove za život korisnika, odnosno ljekara, zdravstvenu zaštitu 24 sata, socijalnog radnika i kontrolisan pristup ljekovima.

Vulin je u julu, kada je zatvoreno devet takvih objekata, apelovao na građane da članove svojih porodica ne ostavljaju u ilegalnim domovima gdje nemaju odgovarajuću zaštitu i gdje nisu potpisali odgovarajuće ugovore.

"Ilegalni dom za stare nije samo rad na crno, ovdje su ugroženi ljudski životi" upozorio je tada Vulin. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније