Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

05. 01. 2017. 18:31 >> 18:08

CRVENI METEO ALARM

Prva žrtva zime u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je registrovana prva žrtva hladnoće, a riječ je o ženskoj osobi koja je pronađena jutros na putu između Hlebina i Gabajeve Grede kod Koprivnice. Kao i u Crnoj Gori, u Hrvatskoj je izdat crveni meteo alarm.

Obdukcijom nije ustanovljena nasilna smrt, pa je isključena mogućnost da je žena stradala u saobraćaju. Pretpostavlja se stoga da je žena umrla od posljedica smrzavanja, prenio je zagrebački Jutarnji list.

Nezvanično, list saznaje da je riječ o majci troje male djece.

Hidrometeorolozi u Hrvatskoj izdali su crveni meteo alarm za danas i sjutra, dok je BiH i dalje u naradžastom, a novih 15 centimetara snega i mjestimična magla značajno otežavaju kretanje na većini puteva u toj državi.

Hrvatski meteorolozi su izdali crveni meteo alarm sa upozorenjem da se u toj državi očekuje veoma hladni talas koji će tokom vikenda spustiti temperaturu vazduha i do minus 20 stepeni Celzijusa, uz jak, olujni i orkanski vetar, koji će značajno pojačati osjećaj hladnoće.

Crveni meteo alarm je izdat za Istru, Kvarner i Kvarnerska ostrva, kao i Velebit i severnu Dalmaciju i na snagu stupa u ponoć.

Pored niskih temperatura upozorava se na olujnu i orkansku buru čija će srednja brzina biti od 45 do 95 kilometara na sat, s najjačim udarima 110 do 185 kilometara na sat.

Zbog priticanja hladne vazdušne mase polarnog porijekla u Hrvatskoj se idućih dana očekuje razdoblje zimske hladnoće koja će biti praćena mjestimičnim snijegom, na Jadranu, a posebno u Dalmaciji i orkanskom burom, saopšteno je iz DHMZ.

U Dalmaciji se očekuje produljeno razdoblje velike hladnoće s maksimalnim temperaturama ispod nule, pri čemu će jak, olujni i orkanski vetar znatno pojačati osjećaj hladnoće, ali i doprinijeti smrzavanju mokrih i vodenih površina.

Građani su upozoreni da što manje vremena provode na otvorenom ili u negrijanom zatvorenom prostoru, da prije izlaska na otvoreno slojevito obuku dovoljno toplu odjeću i obuću i ne zaborave da zaštite glavu i šake.

Zbog novih snežnih padavina u Bosni i Hercegovini saobraćaj se na svim putnim pravcima odvija otežano, naročito na dionicama u višim predjelima.

Zabilježeno je novih 15 centimetara snijega, a prestanak padavina se očekuje sjutra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније