Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 06. 2013. 18:23 >> 18:23

DOGOVOR S HRVATSKOM

BIH prihvatila Ugovor o graničnim prelazima

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH prihvaćen je sporazum o graničnim prelazima s Hrvatskom tako da najavljenog haosa na granici između dviju država ne bi trebalo da bude.

Kako prenosi Index.hr, na danas održanoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH donesena je odluka o prihvatanju Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prelazima i Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o pograničnom prometu.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda ovlašćen je da potpiše navedene sporazume.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, koji je juče odbio da prihvati sporazume, saopšteno je da je danas dostavljeno traženo mišljenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović o Sporazumu između BiH i Republike Hrvatske.

„Milorad Dodik i Željka Cvijanović su u potpunosti svjesni svih propusta vezanih kako za proceduru zaključenja tako i za sadržaj akata, ali uzimajući u obzir rokove, kao i potencijalne negativne posljedice po ekonomske subjekte i sve građane BiH, do kojih bi došlo ukoliko sporazumi ne bi stupili na snagu 1. jula, smatraju da postupak zaključenja mora biti sproveden“, stoji u Radmanovićevom priopćenju.

„Ovaj put Republika Srpska, odnosno mi s gospodinom Radmanovićem, smatrali smo da je veća šteta ako se obustavi potpisivanje tih ugovora za građane i ekonomiju Republike Srpske pa i čitave BIH, nego da to učinimo u ovako manjkavom smislu', rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније