Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

26. 07. 2017. 09:21 >> 08:53
1

VULIN TVRDI

Dijalog ne vodi ka priznanju Kosova

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da se još jednom pokazalo da među Albancima nema iskrenih sagovornika kada se pokrenu pitanja od suštinskog značaja.

"Kao i uvijek kada Vučić pokrene pitanja od suštinskog značaja i važnosti za Srbe i Albance pokaže se da među Albancima nema iskrenih sagovornika. Izjave Rame i Pacolija treba da onemoguće dijalog, naškode Vučiću i spriječe ga da ujedini Srbe oko KiM" naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On ističe da dijalog o Kosovu neće dovesti do priznanja, ali hoće do istorijske prilike da Srbi o Kosovu "kao najbitinijoj temi naše generacije počnu da misle i govore jednim glasom". 

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli rekao je juče da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "prihvatio novu realnost na Kosovu" ocijenivši da Vučićev stav otvara put ka normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda. 

Albanski premijer Edi Rama objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku tekst predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu, kao "priču dana", pozdravivši put ka poboljšanju odnosa izmedju Albanaca i Srba. 

On je ujedno pozvao Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, rekavši da će to doprineti stabilizaciji balkanskog regiona, prenijeli su beogradski mediji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније