Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 07. 2013. 10:02 >> 10:04

ULAZAK U EU

Nikolić: Bundestag postavlja teške uslove

Bundestag pred Srbiju postavlja veoma teške uslove za ulazak u EU, kazao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić za HRT i dodaje da EU kao organizacija nikada nije tražila priznanje KiM.



"Postoje uslovi Bundestaga koji će biti veoma teški za ulazak u EU, zato što su motovisani njemačkim priznanjem kosovske naezvasnosti", rekao je Nikolić u intervjuu za Hrvatsku-radio televiziju.

Na pitanje koliki je manevarski prostor za pregovore o tome, Nikolić kaže da će o tome direktno razgovarati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Predsjednik Srbije očekuje da od Merkelove dobije odgovor na pitanje da li se u uslovima koje je usvojio Bundestag, zapravo krije, zahtjev da Srbija prije ulaska u EU, prizna nezavisnost Kosova.

"EU kao organizacija je u svakom svom izvještaju i razgovoru sa nama poručila da se ne miješa u to pitanje i da od nas ne traži priznanje Kosova", naglasio je Nikolić u intervjuu, prenosi portal RTS.

Nikolić je u intervjuuu HRT-u, tokom posjete Zagrebu, gdje je predvodio državnu delegaciju na svečanosti povodom ulaska Hrvatske u Uniju, rekao da će Srbija nastaviti saradnju sa Hrvatskom.

"Čestitam Hrvatskoj ulazak u EU i želim sve najbolje svim hrvatskim građanima", rekao je Nikolić, dodavši da Hrvatska takođe mora još mnogo da uradi kao član evropske porodice.

Kako je istakao, Srbija će sa Hrvatskom nastaviti da sarađuje na mnogo višem nivou.

"Srbija i Hrvatska imaju međusobne zahtjeve za koje očekujem da će obje zemlje ozbiljno razmotriti. Kada se ti zahtjevi riješe, ništa ne može pokvariti naše bilateralne odnose", zaključio je Nikolić.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније