Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

16. 01. 2018. 19:50 >> 11:22
3

VLASI PORUČIO

Ubistvo protiv interesa Kosova

Kosovski analitičar i visoki funkcioner u bivšoj SFRJ, Azem Vlasi, kaže za TVCG da je ubistvo jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića politički motivisano.

Vlasi smatra da destabilizacija koju može pokrenuti današnji atentat u Kosovskoj Mitrovici, građanima Kosova nikako ne odgovara.

On kaže da među Albancima nije bilo nikakvog amoniziteta prema Ivanoviću, te da je vijest o ubistvo potresla cijelu kosovsku javnost.

"Nikome na Kosovu, ni institucijama ni narodu, ovo ne ide u prilog. Naprotiv, to je protiv interesa bezbjednosti i stabilnosti na Kosovu", ističe Vlasi.

On smatra da ubistvo Ivanovića ne može uticati na bezbjednost regiona, ali da može Kosova.

Analitičar iz Beograda Dušan Janjić upozorava da je ubistvo jednog od lidera kosovskih Srba, okidač za pokretanje nekih procesa.

"Ovo je ubistvo koje treba da pokrene šire procese. Ko je nešto naučio iz 90-ih prepoznaće da je to jedna mikro teritorija povezana sa Sandžakom, i na sjeveru Crne Gore i u tom dijelu Srbije, može se reći da ti procesi mogu dobiti šire dimentzije političkog i međuetničkog, pa i među vjerskog terorizma.", rekao je Janjić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније