Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

21. 02. 2018. 10:04 >> 10:03
2

RAMA SE OGLASIO

Tvrdi da mu je izjava istrgnuta iz konteksta

Albanski premijer Edi Rama tvrdi da je njegova izjava o zajedničkom predsjedniku Albanije i Kosova izvučena iz konteksta i da neće nikog "da smiruje".

On je još rekao i da ako je neko zabrinut neka brine.

"Reakcija EU u vezi sa tim bila je normalna i u skladu sa njenom politikom. To nije bilo ništa do čista imaginacija", rekao je Rama za lokalnu televiziju, a prenijela je agencija ATA.

Albanski premijer Edi Rama iznio je u nedjelju, na svečanoj sjednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice od proglašenja nezavisnosti, ideju o zajednickoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsjednika. 

Ta izjava naišla je na oštre kritike srpske javnosti. Ni dio kosovske javnosti nije bio oduševljen tom idejom, koju su okarakterisali kao uvredu za stanovnike Kosova i težnju da ono postane članica EU. 

Reagovala je i EU.

"Izjave koje se mogu protumačiti kao političko uplitanje u susjedne zemlje nikako ne doprinose izgradnji dobrih susjedskih odnosa na Zapadnom Balkanu", izjavila je u Briselu predstavnica za štampu Evropske komisije Katrin Rej.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније