Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: B.V.

29. 04. 2018. 18:47 >> 18:40
57

BEZ PRITVORA

Dudaković će se braniti sa slobode

Sud Bosne i Hercegovine odbio je predlog Tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora bivšem komandantu Petog korupusa Armije BiH Atifu Dudakoviću.

 

To znači da će Dudaković večeras biti pušten da se brani sa slobode, saopštio je njegov advokat Asim Crnalić, prenosi RTRS.

Prema pisanju medija u BiH, i ostalih 12 uhapšenih biće pušteni na slobodu, uz mjere zabrane.

Sud BiH odredio je osumnjičenima u predmetu "Atif Dudaković i drugi" mjere zabrane za vrijeme trajanja suđenja, potvrđeno je za Klix.ba.

"Još uvijek nije poznato o kojim mjerama zabrane je riječ, a najvjerovatnije se radi o zabrani međusobnog komuniciranja i zabrani komuniciranja sa ispitanim svjedocima", rekla je Nihada Buturović, jedna od advokata osumnjičenih.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Državno tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Dudakovića i još 12 bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sljedbenicima Fikreta Abdića, saopšteno je juče iz Tužilaštva.

Dudaković je uhapšen u petak u Bihaću, a na prvom pojavljivanju pred državnim tužiocem nije se izjasnio i tražio je dodatno vrijeme za odgovor o krivici za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima i pripadnicima jedinica Fikreta Abdića tokom 1994. i 1995. godine.

Državno tužilaštvo saopštilo je ranije da se Atif Dudaković tereti zbog ubistva više stotina civila i ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti tokom rata 1995. godine.

Пратите нас на

Коментари57

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније