Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

10. 08. 2018. 08:49 >> 08:36
13

VUČIĆ TVRDI

Godinama zagovaram opciju razgraničenja

Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum kao što je danas, u kome nam jedno piše, a sasvim drugo na terenu, rekao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić. On je tako obrazložio svoj stav o razgraničenju.

"Želimo zemlju čije granice znamo, definisanu, zemlju koju čuvamo", precizirao je Vučić.

On je, prenose beogradski mediji, rekao i da njegova ideja o razgraničenju nije ništa novo i da tu opciju zagovara godinama.

Kako je objasnio, on je o tome govorio više puta, a ne kako neki kažu, prvi put.

"Mnogo puta sam pričao o tome, to nije ništa novo, a to što neki zbog svoje savjesti u tome vide svakojaka čuda i što imaju pokvarenu maštu, to već ne razumijem", rekao je Vučić za "Blic".

Kako je naveo, ne krije da podržava razgraničenje i ističe da je to politika koju predstavlja.

"Da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ne znam, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima", rekao je Vučić.

Ovaj stav Vučić je juče iznio tokom posjete Šidu, kada je rekao i da rješenje za Kosovo mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

"Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada - to je uvijek izvor potencijalnih sukoba i problema", objasnio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније