Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 08. 2018. 18:15 >> 17:57
3

KIF O SRBIJI I KOSOVU

"Rasprava o razgraničenju ima rizike i cijenu "

Velika Britanija smatra da rasprava o mogućem razgraničenju ili razmjeni teritorija između Kosova i Srbije, mora uzeti u obzir sva pitanja, rizike i cijenu koje te teme otvaraju, izjavio je danas ambasador te zemlje u Srbiji Denis Kif.

U izjavi za Radio Slobodnu Evropu (RSE), on je precizirao da za Veliku Bitaniju promjena granica i razmjena teritorija na Balkanu donosi rizik.

"Kada posmatramo ideje koje proizilaze iz diskusije, o razmjeni teritorija ili o promjeni granica, mi vidimo rizik i cijenu koju ta ideja nosi sa sobom i smatramo da se to mora razumjeti i da se mora razgovarati o tome", objasno je Kif.

On je kazao da bilo koja ideja koja proiziđe iz dijaloga Beograda i Prištine mora biti realna i dostižna.

"Morate se zapitati kako će ona doprinijeti unapređenju života ljudi na terenu, kako će doprineti napretku u regionu, kako će se uklopiti u dešavanja na međunarodnoj sceni", rekao je Kif.

Upitan da objasni zašto se zemlje Zapada nijesu pobunile protiv promjena granica na Balkanu kada je 2008. Kosovo proglasilo nezavisnost, Kif odgovara da je pitanje nezavisnosti Kosova tada bilo odlučeno.

"To je bilo tada. Ono čime se bavimo danas, jeste kako da se postigne napredak. Razmišljamo o budućnosti. Razmišljamo kako da zemlje u regionu, naročito Srbija i Kosovo, krenu naprijed, kako da unaprijede život svojih građana, kako da nastave sa neophodnim reformama kako bi se pridružili EU", objasnio je Kif.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније