Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, Objavila: R.P. ]

07. 09. 2018. 12:30 >> 12:13
6

NEIZVJESAN NASTAVAK DIJALOGA

Vučić neće danas s Tačijem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće danas u Briselu razgovarati s kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem, a pitanje je da li će i kada biti nastavljni razgovori s Prištinom.

To je novinarima u Briselu rekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marko Ðurić, nakon razgovora Vučića sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Vučić se na to odlučio zbog, kako je rekao Ðurić, svih prevara, prijetnji i laži kosovskih Albanaca.

Ðurić je kazao da Beograd želi da sačuva mir, ali da ne može da prihvati pokušaje da se prijeti i zabrani posjeta predsjednika Srbije Kosovu i Metohiji, prenosi Tanjug.

Takođe, kako je dodao, neprihvatljivi su pokušaji da se obesmisle razgovori i pokušaji (Hašima Tačija) da Preševo, Medveđu i Bujanovac prikaže kao dio teritorije Kosova.

"Jedina teritorija o kojoj treba da se govori je teritorija Kosova i Metohije", rekao je Ðurić.

Na pitanje da li se Vučić plaši eventualnog hapšenja na Kosovu, Ðurić je odgovorio da se ne plaši i da, ako bude odlučio da ode na Kosovo, sigurno neće biti uhapšen.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније