Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

08. 09. 2018. 19:30 >> 19:12
1

TAČI PORUČIO

Ne smijemo biti robovi politike Rankovića

Predsjednik Kosova Hašim Tači ocijenio je da će izražena volja građana Preševa, Bujanovca i Medveđe o pripajanju Kosovu biti razmatrana u okviru demarkacije granice sa Srbijom u dužini od 430 kilometara.

On je na Fejsbuk nalogu napisao da Srbija i Kosovo ne traba da budu robovi zloglasne politike Aleksandra Rankovića (potpredsednik Jugoslavije i osnivač i šef Ozne, kasnije Udbe).

"To pitanje se može riješiti. Ne smijemo biti robovi 'zloglasnog' Aleksandra Rankovića, već treba da radimo na ispravljanju istorije i jačanju sigurnosti za evropsku budućnost", naveo je Tači.

Prema Tačijevim riječima, rezultat mirovnog sporazuma Kosova i Srbije biće uzajamno priznanje, nakon čega će uslijediti priznanje kosovske nezavisnosti od pet država EU, članstvo Kosova u Savjetu Evrope, OEBS-u i povlačenje veta Rusije u Savjetu bezbjednosti kao preduslov za članstvo Kosova i u UN.

"Ovaj sporazum bi donio mir i stabilnost u regionu, a Kosovu bi bio otvoren put za sigurno i brzo članstvo u NATO i EU", naveo je predsjednik Kosova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније