Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 08. 2013. 16:30 >> 16:37

AKCIJA POLICIJE

Srbija: Niz hapšenja zbog trgovine narkoticima

U nastavku akcije suzbijanja ilegalne trgovine narkoticima, niška policija otkrila je zasad sa opojnom drogom marihuana i kompletno opremljenu laboratoriju za proizvodnju te vrste droge, javlja agencija Anadolija.

 

 

Tom prilikom policija je pronašla i zaplijenila više od 19 kilograma sirove i osušene marihuane.

U policijskoj akciji slobode su lišeni D. S. (1985), njegova supruga T. S. (1986) i N. M. (1992), svi iz Ražnja.

Kako je saopšteno iz PU Niš policija je, juče, u večernjim satima, u ataru sela u okolini Ražnja, pronašla zasad sa opojnom drogom marihuana koji su, kako se sumnja, održavali D. S, T. S. i N. M. Nakon toga u kući u kojoj su boravili D. S. i T. S. pronađena je laboratorija za proizvodnju marihuane. U laboratoriji je pronađeno 1.865 kilograma osušene marihuane i kompletna aparatura za održavanje zasada marihuane u vještačkim uslovima.

Nakon isteka mjere zadržavanja privedeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji radi saslušanja.

Hapšenja zbog razbojništva

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave u Novom Sadu i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su danas, lišili slobode Ž. K. (1978) iz Beške, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništva.

Osumnjičeni je lišen slobode neposredno nakon izvršenja krivičnog djela u banci u Staroj Pazovi, kada je uz prijetnju pištoljem i bombom, od radnice banke oduzeo oko 60.000 dinara. Prilikom lišenja slobode kod Ž. K. je pronađena ručna bomba, pištolj, novac oduzet iz banke, fantomka i skuter.

Policija je lišila slobode i D. D. (1976) iz Beške, zbog  sumnje da je sa Ž. K., u periodu od marta 2013. godine izvršio više krivičnih djela razbojništva u bankama, poštama, mjenjačnicama i benzinskim pumpama, na području policijskih uprava Novi Sad, Sremska Mitrovica i Beograd.

Krivična djela izvršili su na taj način što su maskirani "fantomkama" i moto-kacigama uz prijetnju bombom ili pištoljem, od zaposlenih oduzimali gotov novac.

"Dosadašnjim radom utvrđeno je da su na ovaj način izvršili 11 krivičnih dela, u kojima su protivpravno prisvojili oko 2.150.000 dinara i 11.200 evra", saopštio je MUP Srbije.

Policija nastavlja se rad na utvrđivanju činjenica i prikupljanju materijalnih dokaza i za druga izvršena krivična djela.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније