Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

26. 10. 2018. 07:47 >> 07:25
17

DAČIĆ JASAN

Ne damo obraz za evropsku šargarepu

Srbija neće pogaziti svoj Ustav i obraz priznajući lažnu državu Kosovo zarad nekakve evropske šargarepe, izjavio je srpski šef diplomatije Ivica Dačić za "Večernje novosti".

Povodom izjave poslanika Bundestaga Petera Bajera iz CDU, stranke Angele Merkel, koji je rekao da je u Beograd došao s porukom da "Srbija ne može biti dio EU dok de jure ne prizna nezavisnost Kosova", Dačić je naglasio da to što je rekao svakako treba shvatiti ozbiljno, jer je zvaničnik partije kancelarke Angele Merkel.

"Ali, ako bi to zaista bilo tako, čemu onda dijalog u Briselu, čemu taj iscrpljujući i za nas veoma frustrirajući proces, ako se unaprijed zna ishod", upitao je Dačić.

On je dodao da diplomatska bitka za Kosovo tek predstoji.

"Signali iz pojedinih ključnih zapadnih država, a prije svega iz SAD, koje su dosad čvrsto stajale na pozicijama da je za njih nezavisnost Kosova završena stvar, daju nam za pravo da se borimo, uvažavajući realnost na terenu, ali i temelje međunarodnog prava koji su brutalno narušeni 2008. jedonstranom akcijom vlasti u Prištini", kazao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније