Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

13. 12. 2018. 13:26 >> 14:34
9

U BEOGRADU

Preminuo Pavle Strugar

Nakon kraće i teške bolesti u Beogradu je preminuo penzionisani general-pukovnik Pavle Strugar (85).

Strugar je 2005. u Hagu osuđen zbog toga što, kao komandant Druge operativne grupe JNA, nije spriječio granatiranje Dubrovnika 6. decembra 1991. On se 2001. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu.

Rođen je 13. jula 1933. u Peći na Kosovu. Diplomirao je na Vojnoj akademiji kopnene vojske, a nakon toga je obavljao razne dužnosti u Jugoslovenskoj narodnoj armiji u Socijalističkoj Republici Sloveniji i Socijalističkoj Republici Srbiji.

Kasnije je unaprijeđen u čin general-majora i imenovan za komandanta Vojne akademije kopnene vojske.

Godine 1989. postao je komandant snaga Teritorijalne odbrane u SR Crnoj Gori. Iste godine unaprijeđen je u čin general-pukovnika.

Pavle Strugar će biti sahranjen u Beogradu u subotu, 15. decembra, u 12.45 časova u porodičnoj grobnici na Bežanijskom groblju.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније