Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

31. 12. 2018. 12:40 >> 12:12
6

GRADONAČELNIK

Banja Luka: Otkazano sve

Prvi put od rata Banja Luka će u novogodišnjoj noći biti nijema, jer su sve manifestacije otkazane zbog bezbjednosti učesnika, turista i građana.

To je poručio gradonačelnik Banja Luke Igor Radojčić, na vanrednoj konferenciji za novinare, a nakon sinoćnjih događanja u tom gradu, tokom i nakon mitinga “Pravda za Davida”, čije održavanje je bilo odobreno.

“Neka tu tišinu shvate oni koji treba da riješe slučaj Dragičević, neka shvate organi vlasti koji čine ili ne čine da se taj slučaj riješi i neka čuju Banjalučani i razmišle da li nam treba lijep i dobar grad da u njemu živimo i zajedno radimo”, rekao je Radojčić.

Gradonačenik je kazao da duboko vjeruje u ovaj grad, koji, kako je rekao ima veliku šansu za razvoj, mnogo veću nego neki drugi.

Otkazana je i Dječja Nova godina jer su sinoć, prema riječima Radojčića,gradom šetale određene grupe, a da on ne želi da nijedno dijete bude na bilo koji način traumatizovano.

Ukazao je, da je gradska uprava imala veliko razumijevanje za okupljanja grupe “Pravda za Davida”, da nijesu htjeli nikoga da povrede, ali je podsjetio da je i tokom proteklih mjeseci, niz događaja i manifestacija otkazano upravo zbog okupljanja te grupe.

Ocijenio je da je taj protest tokom vremena evoluirao i promenio svoj narativ.

Radojčić je rekao da u gradu sa 200 hiljada stanovnika svako ima svoj ritam života, neko slavi, neko tuguje, dolaze gosti, te da grad može da živi samo ako ima tolerancije i razumijevanja.

“Sve drugo ruši grad”, kazao je Radojčić na konferenciji za novinare.

Istakao je, međutim, da su sinoć prekršena sva pravila protesta “Pravda za Davida”, da su učesnici tog protesta onemogućili održavanje drugog skupa koji je blagovremeo bio izmješten sa Trga Krajine.

Rekao je da su građani, koji su tu bili da bi prisustvovali drugoj manifestaciji, bili preplašeni, te da je to činjenica, ali da to nije tolerancija i ničim ne može biti opravdana.

“Žalosno je to što se dešava u našem gradu. Da neko misli da nas treba baciti u blato unutrašnjh sukoba, netolerancije da za Dan republike treba okrenuti Srbe na Srbe i da još više ljudi treba da se odseli odavde”, rekao je Radojčić i upitao građane Banja Luke da li im odgovara ovakva situacija.

Radojčić je rekao da slučaj Dragičević treba riješiti, ali ne nasiljem.

Smatra da svi u Banjaluci treba da se ujedine i da zajedno kažu istražnim organima, policiji, vlastima - riješite slučaj Dragičević.

Radojčić je pozvao građane da ne podlegnu međusobnim podjelama.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније