Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

09. 03. 2019. 16:13 >> 15:44
7

PRIPADNICI ISIS-a

Zarobljeni bosanski teroristi biće vraćeni u BiH

Dvojica državljana Bosne i Hercegovine, koji su se borili u redovima terorističkih organizacija u Siriji i Iraku, narednih dana biti prebačeni u BiH, a dogovor o tome već je postignut između vlasti te zemlje i SAD-a, piše Dnevni avaz.

Avaz tvrdi kako je riječ o Aliji Keseroviću i Amiru Selimoviću, pripadnicima ISIS-a, zarobljenim u nedavnim sukobima sa snagama protivterorističke koalicije koje čiste posljednje tačke otpora terorističkih grupa u Siriji.

Keserović i Selimović od ranije su na crvenim potjernicama Interpola, a vlasti BiH traže ih zbog povezanosti sa terorizmom. Prema dostupnim informacijama, njih dvojica bili su pripadnici terorističkih grupa Islamske države, odnosno fronta Al-Nusra.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, potvrdio je da će dvojica bosanskohercegovačkih državljana koji su se borili u redovima islamističkih terorističkih organizacija u Iraku, uskoro biti izručena BiH vlastima.

Najtraženiji bosanski terorist navodno se skriva u Libiji

Oni bi trebalo da budu prebačeni američkim avionom. Preuzeće ih pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i odmah pritvoriti, a nakon toga se može očekivati njihovo procesuiranje pred pravosudne organe BiH.

Na Interpolovim potjernicama trenutno je 25 osoba koje potiču iz BiH, a koje se povezuju sa terorizmom. Među njima je i Emir Ališić koji je zarobljen u Siriji 2018. godine, zajedno sa usvojenim sinom Hamzom Labidijem. Njihovo izručenje međutim, za sada nije najavljeno.

Najtraženiji s popisa terorista, nekadašnji vođa zajednice radikalnih islamista u BiH Nusret Imamović, navodno je uspio da pobjegne u Libiju, gdje se trenutno skriva.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније