Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

11. 08. 2019. 17:45 >> 17:45
3

LJAJIĆ SAOPŠTIO

Izvoz Srbije na Kosovo manji za 280,8 miliona

Ministar trgovine Rasim Ljajić saopštio je da je od uvođenja taksi Prištine na robu iz centralne Srbije u novembru, na Kosovo isporučeno manje robe u vrijednosti od 280,8 miliona eura.

"To znači da dnevno manje šaljemo robu na Kosovo za 1.075.000 eura. Mi svi zaboravljamo da je to u odnosu na period kada nije bilo taksi i kada smo u cijeloj godini izvezli robu za 440 miliona eura. Procjene su za ovu godinu da to može da ide preko 500 miliona eura i to bi se svakako i realizovalo", rekao je Ljajić za RTS.

Prema njegovim riječima, procjenjuje se kolika će šteta biti u pogledu rasta BDP-a.

"Najgori scenario koji se vjerovatno neće dogoditi je da bi to moglo da utiče sa 0,8 procentnih poena. Ali, ne vjerujemo da će se to desiti, jer bi to značilo da niko od privrednika koji izvozi robu na Kosovo ne nađe neka alternativna tržišta. Vjerujemo da će to biti manje od procijenjenih loših 0,8 procenata", naglasio je Ljajić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније