Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 09. 2013. 14:08 >> 14:08

HLADNI TALAS

U Hrvatskoj i Sloveniji pao snijeg

Hrvatsku je zahvatio hladan talas. U neki mjestima temperatura je pala na 4 stepena a na višim predjelima pao je snijeg.

Ciklon koji su u Hrvatskoj nazvali "Neven" zahvatio je zemlju u utorak ujutro, a kiša najviše pala na zapadu Hrvatske, a najviše je pogođen Karlovac gdje su ulice poplavljene, javlja Index.hr.

Sa kišom stiglo je i osjetno zahlađenje, pa je tako na zapadu zemlje jutro bilo najtopliji dio dana, a onda je uslijedilo zahlađenje. U 11 sati u nekim mjestim izmjereno je 10 stepeni. Najhladnije je u Pargu gdje je izmjereno 4 stepena, što znači da je moguć i snijeg na višim predjelima.

U 11 sati naglo zahlađenje je zahvatilo i Zavižan, a kiša je prešla u prvi snijeg sezone na ovom velebitskom vrhu.

Hrvatski mediji navode i da je na višim predjelima u Sloveniji takođe pao snijeg, a Index.hr da je ovaj hladni ciklon juče zahvatio i srednju Evropu i alpske zemlje gdje ima i obilnog snijega iznad 1000 metara nadmorske visine.

Zbog prodora hladnog vazduha ka Jadranu gdje je još uvijek preko 20 stepeni razvila se jaka bura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније