Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 09. 2013. 10:00 >> 10:00

KOLEKTIVNI UGOVOR

Štrajk u hrvatskim bolnicama

Počeo je štrajk Sindikata ljekara i medicinskih sestara u hrvatskom bolničkom zdravstvenom sistemu, koji traže novi kolektivni ugovor kojim bi se povećali iznosi dodataka za prekovremene sate, dežurstva i pripravnosti. Mediji procjenjuju da neće raditi oko 40.000 zdravstvenih radnika.

Dva pokušaja mirenja i nastavak pregovora su propali jer ljekari traže potpis kolektivnog ugovora koji su ministru Rajku Ostojiću dostavili prije 42 dana. On to odbija jer je, kaže, riječ o nezakonitu ugovoru koji je srušio Županijski sud, prenosi HRT.

Kada će se nastaviti pregovori, još se ne zna. Iz ministarstva zdravlja su poručili da će bolnice pružati osnovnu zdravstvenu zaštitu, kao i hitnu intervenciju. Vrata svih porodičnih ljekara biće otvorena, bez obzira na štrajk kolega u bolnicama.

Zdravstvene usluge biće pružane i u nekim gradskim bolnicama.

Neće štrajkovati ni ljekari i medicinske sestre u hrvatskom zavodu za transfuziju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније