Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dragana Šundić [ TVCG ]

12. 01. 2024. 12:34 >> 13:13
1

BABOVIĆ SAOPŠTIO

Sindikat zdravstva upozorava na štrajk, traže veće plate

Samostalni sindikat zdravstva upozorava da će stupiti u štrajk, ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, a koji se odnose na povećanje zarada medicinskim sestrama, tehničarima i nemedicinskom osoblju, saopštio je na današnjoj konferenciji Mihailo Babović, predsjednik sindikata.

Babović je saopštio da im je najavljeno da će 16. januara imati sastanak sa ministrima finansija i zdravstva i potpredsjednikom Vlade Srđanom Pavićevićem. 

Ukoliko tada ne dođe do dogovora, Sindikatu treba pet dana da pripremi generalni štrajk. Do tada, kako su pojasnili, obezbjeđuje se minimum procesa rada. 

Iz Sindikata su saopštili da traže 17 odsto veće zarade medicinskim sestrama i tehničarima.

"Upozoravamo direktore zdravstvenih ustanova da ne želimo da se ponovo 2012. godina, kada su se vršili pritisci. Dajemo do znanja da ne mogu da se igraju sa nama", poručio je on. 

Babović je, podsjetimo, i ranije najavljivao da će sindikat odlučivati o organizovanju štrajka u zdravstvenim ustanovama, nakon ignorisanja njihovih zahtjeva za povećanje zarada.

Babović je tada isticao da bi štrajk bio organizovan u svim bolnicama i domovima zdravlja, čije su sindikalne organizacije članice SSZ, u skladu sa propisanim minimumom procesa rada.

"Mi u stvari ne tražimo povećanje plata, već da se anulira inflatorni udar koji smo pretrpjeli u posljednje dvije godine. Na sjednici Glavnog odbora u petak, odlučivaćemo o daljim aktivnostima", poručio je Babović tada medijima. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније