Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

10. 11. 2019. 14:15 >> 14:18
13

O MALOM ŠENGENU

Vučić: Nema tu nikakvih Jugoslavija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom dogovora sa premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, o takozvanom "malom Šengenu", da "ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina".

Navodeći da je ponosan na taj dogovor, Vučić je ocijenio da se radi o "ogromnim" promjenama koje, kako je naveo, "mnogi ljudi u ovom trenutku i ne razumiju".

"Ovdje nema nijedne stvari koja može bilo kome da smeta. Ovo su krupne promjene, i znam da to baš i nije popularno u mojoj zemlji, ali se ne sjekiram. Nema tu nikakvih Jugoslavija, ima samo boljeg i kvalitetnijeg života za građane. Možda ovo nama neko uništi, ali će to svakako biti budućnost", kazao je Vučić u Ohridu.

Upitan da li bi prihvatio neku alternativu za punopravno članstvo u EU, Vučić je rekao da su Srbija i ostale zemlje regiona na evropskom putu, ali i da ne zavisi sve od njih samih.

"Svi hoćemo da budemo deo EU, to se nije promijenilo, ali ne zavisi sve samo od nas. Nemamo drugi put osim evropskog ali najvažniji put za nas je život naših građana. Mi smo na evropskom putu ali imamo oči, uši i umijemo da živimo realan život. Ono što tražimo od EU je samo da kažu šta hoće sa nama, ništa više", kazao je predsednik Srbije.

Najavio je da će prekosjutra na tu temu razgovarati u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

"Uz dozvolu Zaeva i Rame, pitaću Makrona ono što je važno za njih kao i za mene, moliću za podršku na našem evropskom putu i za ovaj projekat jer ništa bolje nismo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina, dobili tu podršku ili ne", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније