Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

17. 12. 2019. 18:30 >> 18:27
2

SASTANAK U DRAČU

Haradinaj: Nijesam dobio poziv za mini Šengen

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nije dobio poziv od premijera Albanije Edi Rame za sastanak o mini Šengenu koji će biti 21. decembra u Draču, ali i da ga je dobio, kako je rekao, ne bi išao.

"Kosovo koliko znam nije pozvano, barem ne dok ovo govorim. Ni u dosadašnjim okolnostima, ja ne učestvujem. Ali čak nijesmo dobili ni pozivnicu", rekao je Haradinaj.

Inicijativa o malom Šengenu je prvi put spomenuta na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Albanije Edi Rame i premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva na zajedničkom sastanku koji su imali u Novom Sadu.

Prije nekoliko nedjelja u Ohridu je održan drugi samit mini Balkan, na koje Kosovo takođe nije pozvano.

Najviši zvaničnici Kosova, predsjednik Hašim Tači, premijer Haradinaj, lideri Samoopredjeljenja i DSK, Aljbin Kurti i Isa Mustafa izjasnili su se protiv inicijative stvaranja malog Šengena za zemlje zapadnog Balkana.

Sljedeći sastanak ove inicijative očekuje se 21. decembra u Draču.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније