Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 08. 2020. 13:41 >> 13:41
1

LIDER DSK

Mustafa traži jedinstvo u procesu dijaloga sa Srbijom

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da je u procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom neophodno da se postigne jedinstvo političkog spektra Kosova.

 

Mustafa je na Fejsbuku zatražio da se vodi računa da Srbija ne sazna za unutrašnje sukobe na Kosovu putem televizijskih rasprava.

"Politički procesi sa kojima se zemlja suočava zahtijevaju saradnju i međusobno povjerenje svih aktera. Dijalog sa Srbijom za međusobno priznavanje, bilo u Vašingtonu ili Briselu, biće značajniji i stabilniji, ako su stavovi u tom dijalogu stavovi vlasti i opozicije. Strategija dijaloga trebalo bi da bude pitanje koje formulišu premijer s koalicionim partnerima i opozicionim liderima", napisao je Mustafa na Fejsbuku.

On dodaje da bez obzira na razlog i potrebu za komunikacijom sa javnošću, "moramo biti oprezni da Srbija ne sazna za našu strategiju kroz rasprave na televizijama o unutrašnjim sukobima, jer to u početku šteti položaju našeg premijera u dijalogu".

Mustafa dodaje da je za upravljanje državom sa prioritetima, borbom protiv pandemije, ekonomski oporavak kao i dijalog za medjusobno priznavanje potrebno institucionalno poštovanje Vlade, ali i unutar nje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније