Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

10. 12. 2020. 21:51 >> 21:51
2

SA STUDENTSKOG DOMA NA PALAMA

Skinuta ploča s imenom Radovana Karadžića

Ploča s imenom Radovana Karadžića na Studentskom domu na Palama danas je zvanično skinuta.

Kako prenose tamošnji mediji, to su učinili domari po nalogu direktora Studentskog doma Damjana Škipine, odbornika SNSD u SO Pale i u gradskoj skupštini Istočno Sarajevo.

Tablu na Studentski dom u Palama srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je postavio 2016. godine pred lokalne izbore, zajedno sa suprugom i kćerkom Radovana Karadžića.

Nedavno je visoki predstavnik Valentin Incko dao rok Miloradu Dodiku da tu tablu skine do maja naredne godine, zaprijetivši sankcijama.

Podsjetimo, Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu osudilo je 2019. godine na doživotni zatvor prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Ćerka Karadžića takođe tražila da se tabla ukloni

Sonja Karadžić Jovičević, ćerka prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, izjavila je danas u Banja Luci da tabla sa njegovim imenom na Studentskom domu na Palama treba da bude uklonjena.

"Nikome iole časnom ne bi trebalo da bude cilj da od nekog predmeta pravi dramu. Pet godina nakon što je postavljena tabla sa imenom Radovana Karadžića i danas privlači pažnju", rekla je ona, prenijela je RTRS.

Ona je, kaže, odlučila da se obrati javnosti isključivo u ulozi člana porodice s obzirom na veliki broj poziva pojedinaca, medija, udruženja studenata koji traže njeno i mišljenje Radovana Karadžića u vezi sa nazivom Studentskog doma na Palama.

Dodala je da su njen otac i njena porodica sve ove godine "pod sankcijama", kao i SDS, iako je Karadžić odavno isključen iz stranke.

"Krajnje je vrijeme da ime mog oca prestane da se koristiti za treniranje strogoće", poručila je.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније