Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: HRT ]

31. 03. 2021. 07:49 >> 07:49
7

PUPOVAC O OPTUŽBAMA

"Ja jesam prljav, vjerovatno jer sam Srbin"

Ne jenjava nezapamćeni sukob na hrvatskoj političkoj sceni. Predsjednik Republike Zoran Milanović niže optužbe, kaže: Milorad Pupovac zaštićeniji je od pande u zoološkom vrtu. Premijer Andrej Plenković poručuje: Milanovićeve objave talog su društvenih mreža.

Pupovac, inače politički predstavnik Srba u Hrvatskoj, kaže da je dugo razmišljao da li da se uopšte pojavi u emisiji na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT).

"Ja jesam prljav, kao što je rekao predsjednik Milanović, vjerovatno zato što sam Srbin. Kao što su i Jevreji bili prljavi zato što su Jevreji, a Romi takođe prljavi zato što su Romi. Ali, ne bih htio biti prljaviji nego što jesam kao Srbin", rekao je Pupovac.

On je rekao da svako kroz istoriju zna što znači označiti pripadnika manjine ili nekoga da je prljav.

"Mogao sam biti zao, mogao sam biti ružan, ali odlučio je da budem prljav. A to da budem prljaviji nego što jesam s ovom raspravom koja traje, koju predsjednik, ili Zoran Milanović, koji obavlja funkciju predsjednika Republike, unosi u hrvatski javni prostor, koji javni jezik u Hrvatskoj, koji je ionako krhak, pretvara u jezičnu kloaku, koji jezični um, koji javni um, koji ionako u Hrvatskoj nije posebno razvijen, pretvara u najobičnije seosko gumno, u kojemu će se kavgadžije kavgati. I on misli da ćemo mu mi to prihvatiti", rekao je Pupovac.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније