Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 02. 2013. 13:52 >> 13:47

KO GOVORI ISTINU?

Proizvođači: Mlijeko je zdravo, političari neodgovorni

Vojvođanski proizvođači mlijeka pozvali su građane da slobodno piju mlijeko, jer nije otrovno, i optužili političare da se neodgovorno međusobno obračunavaju preko leđa proizvođača i građana, što će dovesti do nesagledivih posljedica i masovnog pokolja stoke.

"Mlijeko može da se pije bez bojazni za zdravlje i mi ga pijemo i dajemo našoj djeci, ali odjednom smo se našli u noćnoj mori u kojoj se političari naslađuju našom mukom. Izgleda da je koncept da se pokolje ovo malo stoke i da je građani pojedu kroz paštete, a da onda pijemo zdravo mlijeko iz Nemačke i Austrije", rekla je predsjednica Centralne asocijacije proizvođača mlijeka Vojvodine Sanja Bugarski na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ona je navela da je somborska mljekara od jutros zbog smanjene prodaje počela da otkupljuje svega polovinu proizvedenog mlijeka od proizvođača i ocijenila da se slični potezi mogu očekivati i od drugih mljekara.

Bugarski je rekla da je problem lako riješiti dodavanjem stočnoj hrani fiksatora koji za četiri dana (96 sati) potpuno uklanja aflatoskin iz kravljeg mlijeka i mesa.

Navela je da u bademima, lješnicima i pistaćima ima i do 20 puta više aflatoksina nego u mlijeku, ali da o tome niko ne govori.

Zamjenik predsednika Asocijacije Josip Dulić rekao je da su nadležni državni organi, koji "žive na grbači" građana i proizvođača mlijeka, mjesecima ćutali o aflatoksinu i zatražio njihovu materijalnu i moralnu odgovornost.

Predsednik Skupštine Asocijacije Dejan Trajković je podsjetio da je u Srbiji do 2010. godine dozvoljeni nivo aflatoksina u mlijeku bio 0,5 mikrograma po kilogramu, a onda je smanjen na 0,05, i dodao da je mlijeko u Srbiji isto u posljednjih 50 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније