Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

12. 10. 2021. 06:53 >> 06:54

ZAEV PORUČIO

Nećemo dozvoliti da se VMRO-DPMNE vrati na vlast

Premijer Sjeverne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev ocijenio je da se rukovodstvo opozicionog VMRO-DPMNE ponaša kao unutrašnji neprijatelj i poručio da neće dozvoliti da ta stanka dođe na vlast sve dok se ne reformiše.  

"Rukovodstvo VMRO DPMNE se odnosi kao unutrašnji neprijatelj Republike Sjeverne Makedonije i naroda. I dok se ova partija ne reformiše nećemo da dozvolimo da dođe na vlast. A, mi produžavamo zajedno sa vama naprijed", rekao je Zaev na mitingu za lokalne izbore u skopskoj opštini Karpoš, a prenijela agencija MIA.

Kako je istakao lider vladajuće SDSM, zalaganje kandidata na predstojećim izborima i čelnika opozicionog VMRO DPMNE za "novu budućnost" (predizborni slogan) "nije ništa drugo nego pusta želja za vraćanje na vlast, za vraćanje na staru režimsku prošlost u kojoj će oni da kradu, a drugi da odgovaraju".

Prema riječima Zaeva "nije se tako davno dešavalo to što je radio režim (Nikole) Gruevskog čiji su dio bili i (sadašnji predsjednik i potpredsjednik VMRO DPMNE) Hristijan Mickoski i Aleksandar Nikolovski".

"Zatvarali su medije i novinare za slobodno izraženu misao, tukli studente, otpuštali sa posla, rektirali firme, a onima koji to  nisu dozvoljavali ostavljali su katance na vrata. Inscenirali su  međuetničke konflikte, podrivali suživot i držali državu u izolaciju da bi mogli nesmetano da kradu milione narodnih para za sebe", rekao je  Zaev.  

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније