Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 12. 2013. 14:19 >> 14:22

NAPUŠTA MEŠIHAT

Zukorlić ostaje muftija sandžački

Nakon 20 godina Mešihat Islamske zajednice u Srbiji dobiće početkom naredne godine novog predsjednika, jer je glavni muftija Muamer Zukorlić odlučio da se povuče sa ove funkcije, prenosi Blic.

On je ovu odluku saopštio javnosti juče na konferenciji za novinare u Novom Pazaru, naglasivši da se tim činom oslobađa najteže i najčasnije funkcije koju je do sada obavljao.

„Obavještavam javnost da neću biti kandidat na predstojećem izboru za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Sa pozicije muftije sandžačkog nastaviću borbu za punu slobodu i prava pripadnika Islamske zajednice i drugih ljudi“, rekao je Zukorlić.

On je istakao da se želi značajnije posvetiti bošnjačkom nacionalnom pokretu, a posebno SvJetskom bošnjačkom kongresu i Bošnjačkoj akademiji nauka i umJetnosti.

„Uvjeren sam da je Islamska zajednica postigla takvu zrelost da njena stabilnost i budućnost ne zavise o tome ko je na čelu Mešihata. Islamska zajednica ima nekoliko kvalitetnih ljudi koji je uspješno mogu predvoditi. Onaj ko bude izabran za predsjednika Mešihata imaće moju punu podršku na putu očuvanja slobode, autonomnosti i jedinstva Islamske zajednice“, rekao je Zukorlić, koji se na konferenciji pojavio u pratnji Mevluda Dudića i Rešada Plojovića, za koje javnost u Srbiji vjeruje da su njegovi mogući nasljednici.

Prema Odluci Mešihata, izbor predsjednika biće održan 4. januara, a u narednih 10 dana odbori medžlisa i upravni organi ustanova i udruženja Islamske zajednice imaće mogućnost predlaganja kandidata.

Zukorlić je na čelu ove ustanove od 1993. godine, kada je u Alžiru završio Islamski fakultet, odsjek šerijatsko pravo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније