Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Мина [ R.B. ]

06. 06. 2023. 17:10 >> 17:10

NA KOSOVU

Misiji EULEKS biće produžen mandat do 2025. godine

Misiji EULEKS na Kosovu biće produžen mandat do 14. juna 2025. godine, saopšteno je danas iz Odbora za politička i bezbjednosna pitanja Savjeta Evropske unije (EU).

U Odboru je usaglašeno da se, pored primjene ranije utvrđenih zaduženja, EULEKS zaduži da prištinskim službama za sprovođenje zakona asistira kako bi razvile sopstvene kapacitete za razmjenu informacija sa srodnim službama.

To se, kako prenose agencije, odnosi na regionalni i međunarodni nivo, u sferi pravne pomoći i saradnje u borbi protiv kriminalnih aktivnosti.

Kako se navodi u Službenom listu EU, za pokrivanje troškova EULEKS-a će, od 15. juna 2023. do 14. juna 2025. godine, biti utrošeno više od 165 miliona EUR.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније