Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 04. 2014. 16:42 >> 16:43

HRVATSKA

Ukinuta presuda Paravinji za silovanje i ubistvo

Hrvatski Vrhovni sud ukinuo je presudu Draganu Paravinji kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, saznaje Hina u šibenskom Županijskom sudu gdje će se Paravinji ponovo suditi za zločin koji je potresao Hrvatsku.

 

Portparol suda Branko Ivić potvrdio je da je Vrhovni sud presudu ukinuo i zatražio novo suđenje zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, dok mu je za pokušaj silovanja još jedne djevojke potvrdio osuđujuću presudu, ali je kaznu smanjio s pet na četiri i po godine. 

Početak novog suđenja može da se očekuje za najmanje mjesec dana, a Paravinja će te do tada biti u pritvoru koji mu je produžio Vrhovni sud.

Advokat porodice Bilić, Vinko Ljubičić, izjavio je agenciji da još nije dobio nikakvo obavještenje od Vrhovnog suda o ukidanju presude, ali da je "čuo da je osporen jedan njen dio".

Nesretna djevojka poslednji put je viđena na mostu preko rijeke Čikole u Drnišu, prije nego što se ukrcala u Paravinjin kamion.

Optužnica protiv Paravinje za teško ubistvo i pokušaj silovanja Antonije i još jedne djevojke podignuta je u novembru 2011. godine, a tek su prošlog novembra pored odmorišta Modruš u selu Fulaje, na putu Duga Resa - Josipdol - Senj, pronađeni posmrtni ostatci nestale djevojke.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније