Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М. [ Mina ]

18. 11. 2023. 16:58 >> 17:00

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

Na sjeveru Kosova uhapšeno osam carinika i graničar

U racijama koje su danas sprovedene na sjeveru Kosova uhapšeno je osam službenika kosovske Carine i pripadnik Granične policije, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i primali mito.

U zajedničkom saopštenju Kancelarije specijalnog tužioca, carine i Policijskog inspektorata Kosova, navodi se da su pretresi izvršeni na 11 lokacija, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je pretres sproveden u cilju prikupljanja dokaza i hapšenja devetorice službenika osumnjičenih za krivična djela zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

Kako su kazali iz Specijalnog tužilaštva, akcija je sprovedena nakon dugotrajne istrage.

Tokom pretresa su, kako je saopšteno, oduzeti materijalni dokazi koji potkrepljuju istražni postupak - 20 službenih carinskih pečata, deset telefona i četiri SIM kartice, pištolj sa tri okvira, devet patrona i 16 komada municije.

Prethodno je za RSE portparol Specijalnog tužilaštva Ekrem Luftiju potvrdio da je akcija izvedena jutros na sjeveru Kosova, naseljenom većinskim srpskim stanovništvom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније