Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 04. 2014. 08:15 >> 08:14
1

PODJELA RESORA

Dačiću prosvjeta ili zdravstvo

SPS Ivice Dačića imaće najmanje tri resora, od kojih je gotovo sigurno ministarstvo spoljnih poslova, ali nije isključeno da dobiju prosvjetu ili zdravstvo.

Na osnovu dosadašnjih pregovora vođenih o vladi, prema pisanju Blica, nije precizirano da li su sva tri resora za kadrove SPS-a ili će jedan od njih biti rezervisan za nestranačku ličnost odnosno eksperta. O konkretnim rješenjima trebalo bi u utorak da se nastave razgovori.

Ono što je najizvjesnije kada je riječ o SPS-u je buduća funkcija lidera stranke - Ivica Dačić će biti potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova. On bi trebalo da nastavi i da vodi pregovore o KiM, to jest da bude u timu koji će nastaviti započeti posao.

Blic piše i da naprednjaci namjeravaju da prekomponuju neke dosadašnje resore. Jedna od tih kombinacija je spajanje ministarstva građevine, koje je do sada vodio predsjednik Nove Srbije i koalicioni partner SNS-a, Velimir Ilić, sa Ministarstvom saobraćaja, na čijem je čelu poslije rekonstrukcije vlade bio kadar SPS-a Aleksandar Antić.

Za Antića se navodi da je dobro vodio resor i to mu je predispozicija da ga vodi i ubuduće. Međutim, izvor “Blica” navodi da je neizvjesno da li će naprednjaci u slučaju da se odluče da spajaju ministarstva tako uvećan resor dati SPS-u.

Ukoliko socijalistima pripadnu dva resora i jedan ekspertski, onda bi to bila kultura. Međutim, ukoliko sva tri resora koja im SNS prepusti, budu grubo rečeno stranačka, nije isključeno da se na listi nađu ili prosvjeta, pa čak i zdravstvo.

Prema saznanjima Blica, naprednjaci nijesu za sada planirali da u prosvjeti i zdravstvu budu članovi SNS, ali još nije ni prelomljeno da li će prepustiti SPS ili će i to biti resori rezervisani za nestranačke ličnosti.

Kako se približava trenutak formiranja vlade, sve je izvjesnije da u Vladi neće biti ministara iz redova PUPS i JS koalicionih partnera SPS. U dosadašnjem sazivu koalicija SPS-PUPS-JS imala je sedam resora i mjesto premijera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније