Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Tanjug ]

16. 04. 2024. 20:49 >> 20:49
5
Čitaj mi:

ŠEF DIPLOMATIJE SRBIJE

Dačić: Danas je dan srama u PSSE

Prvi potpredsjednik Vlade i šef diplomatije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE.

To je prvi put u istoriji, kako je istakao, da je preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

''Danas je dan srama u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope", poručio je Dačić, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Istakao je da Priština već 11 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština, što je njihova međunarodna obaveza, kao i da sprovodi politiku terora nad srpskim narodom i etničko čišćenje.

"Ovom odlukom, nametnutom silom međunarodnih moćnika, potkopali su temelje samog Savjeta Evrope i međunarodnog pravnog poretka", zaključio je Vučić. 

Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope usvojila je večeras nacrt izvještaj izvjestioca za Kosovo u SE Dore Bakojani, u kojem se preporučuje da se Kosovu odobri da postane član Savjeta Evrope.

Za prijem Kosova u Savjet Evrope glasalo je 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 je bilo protiv, a 11 je bilo uzdržano.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније