Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1 ]

20. 11. 2023. 20:03 >> 20:06
5

SEKRETAR NATO-A

Stoltenberg: Očekujem da odgovorni za Banjsku budu procesuirani

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u Prištini da alijansa očekuje da odgovorni za nasilje u Banjskoj u septembru budu procesuirani.

On je rekao da je važno da ti ljudi snose posljedice, kako bi se osiguralo da se takav vid nasilja ne ponovi.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare sa kosovskim predsjednicom Vjosom Osmani rekao da NATO podržava dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije i da obje strane treba da izaberu diplomatiju, umjesto nasilja.

Takođe je i podržao formiranje zajednice opština sa srpskom većinom.

"To su ključni koraci ka normalizaciji odnosa i dugoročnom i stabilnom miru u regionu. Moja posjeta je važna za bezbjednost Kosova i regiona nakon događaja u Banjskoj i nasilja u maju, kada su napadnuti vojnici Kfora", izjavio je Stoltenberg i naveo da je NATO povećao svoje snage na Kosovu.

Poručio je da će Alijansa uraditi sve što je naophodno kako bi održala bezbjedno okruženje i osigurala slobodu kretanja svim ljudima Kosova.

"NATO ne sprovodi zakon, već da to rade kosovska policija i Euleks", zaključio je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније