Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

04. 02. 2024. 12:42 >> 12:42
Čitaj mi:

EEAS

EU zabrinuta zbog "iznenadnog zatvaranja" srpskih institucija na Kosovu

Evropska unija je danas izrazila zabrinutost zbog operacija kosovske policije u prostorijima privremenih organa kojima upravlja Srbija u opštinama Dragaš, Peć, Istok i Klina, kao i u prostorijama nevladine organizacije Centar za mir i tolerancija u Prištini, saopštila je danas Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

"Iznenadno zatvaranje ovih kancelarija imaće negativne posljedice na svakodnevni život i uslove života zajednica kosovskih Srba, jer će ograničiti njihov pristup osnovnim socijalnim uslugama s obzirom na očigledno odsustvo alternativa u ovom trenutku", navodi se u saopštenju.

Predviđeno je, kako se dodaje, da se status ovih struktura riješi u okviru dijaloga uz posredovanje EU, u vezi sa uspostavljanjem Zajednice opština sa srpskom većinom.

"EU apeluje na Kosovo da izbjegava jednostrane akcije koje bi mogle da podignu tenzije i da se bavi ovim pitanjima kroz dijalog kojim posreduje EU", navodi EEAS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније