Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ N1 ]

23. 02. 2024. 15:15 >> 15:15

PETER STANO

Poziv za novu rundu dijaloga Beograda i Prištine ostaje na snazi

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano nije danas želio da spekuliše šta će biti potezi u slučaju da se predstavnik Prištine ne odazove pozivu za novu rundu dijaloga sa Beogradom, planiranom za 27. februar, dodajući da taj poziv ostaje važeći.

Stano je, na redovnoj konferenciji za novinare, ponovio da su pozivi za novu rundu tehničkog dijaloga poslati partnerima kako bi se riješila određena pitanje, a da je EU samo posrednik.

Prema njegovim riječima, nada je da će obje strane moći da se dogovore o pitanju koje je „nažalost“ preduzela jedna strana, a ima posljedica na drugu.

Ne komentarišemo sve što radimo, već pomažemo stranama da pronađu rješenje, rekao je Stano koji je dodao da se nikad ne spekuliše o različitim scenarijima.

Glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi saopštio je prije nekoliko dana da nema namjeru da ide na razgovor u Brisel o uredbi Centralne banke Kosova o ukidanju dinara, jer to nije pitanje kojim bi dijalog trebalo da se bavi.

Stano je rekao i da nije upoznat sa detaljima snimka na kojem se vidi proslava rođendana na Kopaoniku nekadašnjeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je priznao umiješanost u sukob u Banjskoj, i da ne može to da komentariše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније