Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

20. 03. 2024. 15:51 >> 16:20
4
Čitaj mi:

PREDSJEDNICA KOSOVA

Osmani: Srbija uništava iznutra BiH i Crnu Goru

Srbija je država koja je prije nekoliko meseci izvršila akt agresije na Republiku Kosovo, stalno pokušava da uništi Bosnu i Hercegovinu iznutra, a to su radili i u Crnoj Gori, smatra predsjednica Kosova Vjosa Osmani.

Osmani je izjavila danas da je dalje od Srbije za članstvo u NATO samo Rusija, i da Srbija ne može biti članica NATO sve dok krši glavne vrijednosti Sjevernoatlantske alijanse.

Povodom izjave američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila, da je Srbija bliža članstvu u NATO od Kosova, Osmani je rekla da svako ko Srbiju smatra bliskom NATO vrijeđa ne samo svaku demokratsku državu, već i sve žrtve Srbije za vrijeme vlasti Slobodana Miloševića. 

„Postoji samo jedna država koja je dalje od NATO nego Srbija, a to je Putinova Rusija. Država kao što je Srbija, koja je konstantno kršila glavne vrednosti za koje se zalaže NATO, odnosno zaštitu od autoritarnih sila, zaštitu od država koje krše osnovna pravila međunarodnog prava, kao što je Srbija, daleko je od NATO, ali ne može da sanja da bude dio NATO“, kazala je Osmani nakon učešća na konferenciji o pravima žena.

Prema njenim riječima, sama Srbija, koja ima anti-NATO vrijednosti, nikada nije ni izrazila spremnost da uđe u NATO.

„To je jedina država na Zapadnom Balkanu koja je više puta saopštavala da neće u NATO i da je protiv NATO-a", zaključila je Osmani. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније