Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ N1 ]

26. 03. 2024. 22:45 >> 22:45

SRBIJA

Među osumnjičenima za krađu ordenja i direktor Ateljea 212

Direktor Ateljea 212 Novica Antić jedan je od članova grupe osumnjičene za učešće u krađi ordenja iz Palate Srbija.

Podsjećamo, Treći osnovni sud u Beogradu je odredio prije četiri dana pritvor za I. Z. (52), S. S. (43), N. A. (62) i A. T.(59) zbog krađe ordenja.

"Situacija u kojoj se Novica Antić trenutno nalazi (istražne radnje koje se odnose na period prije više od 10 godina i nisu u vezi sa funkcijom koju obavlja u pozorištu), ne dovodi u pitanje funkcionisanje pozorišta. Očekujemo da će se u narednom periodu okončati postupak istrage i da će se on vratiti na posao koju je obavljao", rekli su za "Danas" u Ateljeu 212.

Novica Antić (63) je postavljen na poziciju upravnika Ateljea 212 u septembru 2019. godine, a njegovo imenovanje je izazvalo proteste pojedinih glumaca. Prethodno je bio državni sekretar u Ministarstvu kulture u dva mandata, počev od 2001. godine.

Najmanje 10 osoba je osumnjičeno da je iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a, izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrijednosti, navodi se u saopštenju na sajtu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Sud je za dva lica S. H. i S. B. naložio raspisivanje potjernice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније