Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 07. 2014. 08:46 >> 08:46
1

LOŠE VRIJEME I STRATEGIJA

Katastrofalna ljetnja sezona u Hrvatskoj

Loše vrijeme i promašena turistička strategija – tako vlasti u Hrvatskoj opisuju ovogodišnju turističku sezonu. Zbog katastrofalne turistčke sezone, kako je tamošnji mediji vide, Hrvate očekuje vruća jesen: najavljen je rebalans budžeta, ali i smanjenje plata u javnom sektoru.

Ministar finansija Hrvatske Boris Lalovac izjavio je da će na jesen morati da se napravi rebalans budžeta, o čemu će ove sedmice početi da razgovara sa ostalim ministrima, od kojih očekuje veliki otpor rezovima u resorima koje vode, prenosi Indeks.

 

 

Očekujem otpor svih ministara, ali je jasno da Hrvatska mora da prestane da se zadužuje i da rashode prilagodi prihodima, a ne obrnuto, rekao je Lalovac.

Jedan od razloga zbog kojih je rebalans potreban je i loša turistička sezona, rekao je Lalovac, prvi ministar koji je priznao da je sezona podbacila i to, kako kaže, zbog lošeg vremena, ali i slabo vođene turističke politike. 

Lalovac je istakao da se ne razmišlja o linearnom smanjenju plata javnih službenika, ali je moguće da će oni koji zarađuju dvostruko više od prosjeka u Hrvatskoj ubuduće imati manja primanja.

Od 250.000 ljudi koji rade u javnom sektoru, njih 20.000 ima plate veće od 10.000 kuna (1.300 eura), rekao je Lalovac i dodao da oni pored toga imaju i druga primanja.

Za plate 250.000 zaposlenih u javnom sektoru trošimo 31 milijardu kuna, a za 1,2 miliona penzionera 36 milijardi, pa ćemo vidjeti može li nešto da se uradi sa najvišim primanjima, rekao je Lalovac.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније