Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 03. 2013. 14:51 >> 15:22

REFORME USLOV ZA DATUM

File razgovarao s Nikolićem

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je, poslije razgovora sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, da je Srbija učinila dosta na ispunjavanju uslova Evropske unije i da je spremna da učini još više, jer zaslužuje da dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU.

Na zajedničkoj konferenciji za štampu, File je rekao da odgovor na pitanje da li će Srbija dobiti datum u junu zavisi od napretka u reformama i od toga da li je ostvareno održivo i vidljivo poboljšanje odnosa sa Kosovom.

"Zajedno sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton podržavamo aspiracije Srbije i želimo da uspije u evropskim naporima", naveo je File.

 

Nikolić je rekao da je Fileu iznio stav da Srbija opravdano smatra da bi trebalo da počne pregovore, u koje ulazi kao država koja ima želju da bude član Unije i iz toga izvuče obaveze i privilegije i pravo da njeni građani žive bolje.

Srbija je spremna za svaku vrstu dijaloga s EU, kaže predsjednik dodajući da neprekidno radi na tome da zaključak u izvještaju Evropskog savjeta bude pozitivan kako bi Srbija dobila datum za početak pregovora.

Fuele  će razgovarati i sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније