Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 09. 2014. 19:32 >> 10:44

LGBT AKTIVISTA

Beograd: Privedeni napadači na Njemca

Privedena su sva tri napadača na njemačkog državljanina, koji je teško povrijeđen u noćašnjoj tuči u Brankovoj ulici u Beogradu, saznaje RTS. On je bio učesnik konferencije o LGBT pravima. Povrijeđeni mladić je u dobrom stanju. NVO "Labris" organizovao protestnu šetnju.

Njemački državljanin D. H. (28) povrijeđen je u tuči oko tri sata poslije ponoći u Brankovoj ulici u Beogradu i prebačen je u Urgentni centar na reanimaciju, gdje je operisan.

"Mladić iz Njemačke koji je pretučen u Beogradu svjestan je, pokreće ruke i noge i može da priča", rekao je direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić.

Prema njegovim riječima, pacijent je imao krvarenje u mozgu i hematom koji je otklonjen.

"Jutros je odvojen od respiratora, komunikativan je, svjestan, a postoperativni tok je u redu", naveo je Ristić i dodao da je pacijent "u dobrom stanju".

Ministarstvi unutrađnjih poslova Srbije saopštilo je da su brzom i efikasnom akcijom policije uhapšena sva trojica napadača na njemačkog državljanina.

"Napadači su uhapšeni u dva grada u Srbiji i trenutno se nalaze u rukama policije. Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog nemilog događaja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog napada na njemačkog državljanina, inače učesnika konferencije o LGBT pravima, Nevladina organizacija "Labris" održala je protestnu šetnju od hotela "Metropol" do Skupštine Srbije, a na putu su se zadržali petanest minuta na platou ispred Gradske skupštine.

U šetnji je učestvovao i njemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm, koji je izjavio da je veoma uznemiren viješću o sinoćnjem incidentu, ali da vjeruje da će Vlada Srbije i policija uraditi sve na rasvjetljavanju ovog slučaja i da se počinilac što prije nađe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније