Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 09. 2014. 15:15 >> 15:33

LGBT PRAVA

Beograd: Pretučeni Njemac otvorio oči

Njemački državljanin D.N. (27) koji je koji je pretučen tokom noći u Beogradu, jutros je hitno operisan, jer mu je život bio ugrožen zbog hematoma na mozgu, ali je oko 13 sati otvorio oči i komunikativan je.

 

“Pacijentu je konstatovano krvarenje u centralnom nervnom sistemu i to je dijagnoza koja zahteva hitnu operaiju. Operisali smo ga i uspeli da uklonimo hematom. Nakon operacije mladić je bio na respiratoru, ali sada samostalno diše i svjestan je , komunikativan je  i bez neuroloških smetnji. U ovom trenutku je u stabilnom stanju i očekuje se povoljan ishod. Povrede koje je on imao kvalifikuju se kao teške i opasne po život, a da nije bio operisan pacijent bi preminuo”, kaže za Blic doktor Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije. 

Neurohirurg koji je operisao pretučenog mladića rekao je za B92 da je D.H. zadobio ozbiljne povrede glave i da je operacija bila teška, dodavši da se povrijeđeni još nalazi u teškom stanju.

On je u Urgentni centar dovezen sa teškim povredama glave i tjelesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama.

"Operisan je i za sada je njegovo stanje teško, ali se nadamo da će biti dobro", rekao je ranije danas Tanjugu pomoćnik direktora Urgentnog centra Srbije Dušan Jovanović.

Mladić koji je pretučen u Brankovoj ulici u Beogradu je njemački državljanin, star 27 godina, rekla je Jovanka Todorović, predstavnica Labrisa, organizacije čiji je gost povređeni mladić.

Ime i prezime mladića nije otkriveno, ali je rečeno da je on zadobio ozbiljne povrede i teško oštećenje mozga.

Todorović je dodala i da je ministar policije Srbije Nebojša Stefanović rekao da će učiniti sve da počinioci budu pronađeni u najkraćem mogućem roku i da je na rasvjetljavanju ovog slučaja uključena i kriminalistička policija.

Stefanović najstrože osuđuje napad na njemačkog državljanina D. H. (1987), koji se rano jutros dogodio na Zelenom vijencu, i koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede.

"U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih djela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na njemačkog državnjanina. Naredio sam intezivnu istragu kako bi se počinoci ovog događaja što prije priveli pravdi. Pored beogradske policije uključio sam u istragu i iskusne profesionalce Uprave kriminalističke policije", izjavio je ministar.

Njemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da je veoma uznemiren viješću o sinoćnjem incidentu, ali da vjeruje da će Vlada Srbije i policija uraditi sve na rasvjetljavanju ovog slučaja.

On je na vanrednoj konferenciji pred početak šetnje LGBT organizacija rekao da se ne zna tačno pozadina tog djela i da li je prethodno došlo do svađe i zašto je počinilac to uradio.

"Ako je tačno da je napadač rekao da ne želi strance u Srbiji, djelo dobija novu dimenziju ksenofobije i mora da se posmatra u drugačijem svjetlu", naglasio je ambasador Njemačke.

"Stefanović mi je rekao da je ovo najteže djelo u posljednje tri godine kao i da su na tom mjestu postavljene kamere, što će policiji olakšati rad", rekao je ambasador.

Sa konferencije za štampu koju je organizovao Labris, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju kroz Bulevar Kralja Aleksandra. Prisutne su jake policijske snage i žandarmerija. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније