Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 09. 2014. 23:18 >> 23:17
1

SLUČAJ "VUČIĆ"

Suspendovana petorica žandarma

U niškom odredu Žandarmerije suspendovano je pet pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Andrej Vučič, saznaje "Danas".

Da su petorica žandarma niškog odreda Žandarmerije koji su pretukli Andreja Vučića suspendovani, potvrdio je za "Danas" i komandant Žandarmerije Milenko Božović.

On je dodao da je istraga još uvijek u toku, ali nije odgovorio gdje se nalaze snimci koji pokazuju šta je prethodilo incidentu.

Osim MUP-a istragu o ovom slučaju vodi i vojna policija i Vojnobezbednosna agencija (VBA).

"Vojna policija i VBA prikupljaju informacije o incidentu koji se dogodio u nedjelju tokom Parade ponosa kada su pripadnici Žandarmerije pretukli Andreja Vučića i pripadnike Bataljona vojne policije specijalne namjene "Kobre" koji su tom prilikom bili u njegovoj pratnji", izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

On je dodao da neće davati nikakve izjave o tom događaju dok se istraga ne završi. Ministar je objasnio da su pripadnici "Kobri", koji su dio  obezbjeđenja premijera Srbije, u nedjelju pošli kao pratnja Andreja Vučića do stana premijerovih roditelja, upravo da ne bi došlo do nekog incidenta zbog situacije koja je toga dana vladala u Beogradu.

"Nisam ovlašćen da dajem bilo kakve izjave na ovu temu, to može samo Biro. Mogu samo da kažem da radimo na utvrđivanju činjenica u vezi sa ovim slučajem", rekao je za "Danas" i komandant niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić.

On nije želeo da odgovori na pitanja da li su pripadnici Žandarmerije koji su učestvovali u intervenciji suspendovani do okončanja istrage, kao ni da li je tačno da je Žandarmeriji oduzet snimak početka intervencije, na kojoj je snimljen i povod za nju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније