Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 10. 2014. 10:15 >> 10:13
1

VUČIĆ SIGURAN

Obaveze prema EU završićemo do 2019.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija čini sve za dobrobit svojih građana, zbog čega je uvjeren da zemlje članice neće biti u mogućnosti da odbiju da prihvate Srbiju kao punopravnu članicu EU.

Vučić je rekao da je put evropskih integracija, bez dvoumljenja, najbolji mogući za Srbiju.

"Čuli smo izjavu Johanesa Hana juče da nema šanse za Srbiju da postane članica EU u narednih pet godina. Nije veliko iznenađenje, očekivali smo tu odluku, ali ćemo svakako nastaviti sa reformama, nastaviti naš put ka EU i učiniti najbolje sa svim našim obavezama prije kraja 2018., početkom 2019. i onda će sve biti u rukama drugih", rekao je Vučić na četvrtom Beogradskom bezbjednosnom forumu, čiji je Tanjug medijski pokrovitelj.

On je naveo da Srbija ima svoje obaveze koje će ispuniti ne zbog EU, već zbog Srbije i građana Srbije, i da zato mora da se bavi teškim poglavljima 23 i 24, za koje se nada da će biti otvoreni početkom iduće godine.

"Ne radi se o čudima koja treba sprovesti, jer su druge zemlje to učinile. Nastavićnemo naš put ka EU i učinićemo sve da završimo sve naše obaveze do kraja 2018. a tad će sve biti u rukama drugih. Srbija je posvećena regionalnoj stabilnosti", istakao je Vučić, navodeći da to nije samo stvar regionalnog mira, već i ekonomske stabilnosti, stabilnih političkih veza, i u tom kontekstu podsjetio da će premijer Albanije 22. oktobra, poslije mnogo godina, doći u Beograd.

Vučić je rekao da su pred Srbijom teške reforme i da će se suočiti sa mnogo izazova i morati da se radi mnogo jače i brže, kako se ne bi izgubio ni dan u stvaranju boljeg standarda i života za građane.

On je naveo da je aktuelna vlast naslijedila velike ekonomske probleme, ali da će u Srbiji morati da se mijenja i mentalitet, kako bi se napustio socijalističko nasljeđe, koje zemlju zaustavlja u napretku.

"Sve to ćemo uraditi ne zato sto smo pod pritiskom EU, to nisu tražili ni MMF ni Svjetska banka, to ćemo uraditi zbog nas", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније