Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 11. 2014. 23:40 >> 23:37
3

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Mesić: Neću podržati nikoga

Iako je prije pet godina, u predsjedničkoj trci, podržao Iva Josipovića, njegov prethodnik Stipe Mesić izjavio je da, za sada neće podržati ni jednog kandidata. Predsjednički izbori u susjednoj zemlji biće održani 28. decembra.

Mesić je ocijenio da ustavne promjene, koje su dio Josipovićevog programa, nisu tema koja previše zaokuplja građane i da oko toga postoji manjak koordinacije između Vlade i predsjednika. Ako vlada ide s predlogm da se Ustav mijenja i dopunjuje, a s druge strane predsjednik ide s predlogom novog Ustava, to jedno s drugim ne ide. Tu bi se trebalo usaglasiti nekakva stajališta, rekao je Mesić.

Na pitanje HRT-a da li je Josipović dovoljno kontrolna poluga u društvenim dešavanjima, Mesić je rekao da je aktuelni hrvatski predsjednik zauzeo neutralan stav. On ima sigurno strogo određenu funkciju, i prava i dužnosti prema ustavu, ali ima i ustavnu odredbu koja govori da vodi računa o funkcionisanju državnih mehanizama, i zato smatram da je trebalo nešto više da učini, kazao je Mesić.

Za predsjedničku kampanju je rekao da bi mogla biti prljava. Mesić kandidatkninji HDZ-a Kolindi Grabar - Kitarović zamjera najavu da će rehabilitovati generale koje je on penzionisao.

"Penzionisao sam ih jer sam smatrao da u jednoj demokratskoj zemlji treba da se vlada po pravilima demokratskog društva. Neko ko je radio u NATO-u morao bi znati da se ne može dogoditi da generali u francuskoj vojsci pišu politički pamflet vrhovnom komandantu".

Mesić je rekao da mu neki kandidati prigovaraju zbog svjedočenje pred Haškim sudom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније