Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 11. 2014. 14:53 >> 14:49
2

UBISTVO PORODICE SOVILJ

Prva optužnica za "Oluju" u Hrvatskoj

Županijsko tužilaštvo u Rijeci podiglo je danas optužnicu protiv nekadašnjeg pripadnika hrvatskih oružanih snaga Rajka Kričkovića zbog ubistva tri člana srpske porodice Sovilj u selu Kijane 1995. , tokom akcije "Oluja".

To je prva optužnica hrvatskog tužilaštva protiv nekog pripadnika njenih oružanih snaga za zločine izvršene tokom "Oluje", a do nje je došlo u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine Srbije, rečeno je Tanjugu u srpskom tužilaštvu.

Kričković je optužen za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. On se tereti da je u selu Kijane ubio brata i sestru - Miru i Radomira i njihovu majku Maru Sovilj.

Ta optužnica je plod saradnje tužilaštva za ratne zločine Srbije i hrvatskog tužilaštva, na osnovu sporazuma o ustupanju podataka i dokaza, napominju u srpskom tužilaštvu.

(Blic)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније