Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 12. 2014. 11:59 >> 11:59

UČVRŠĆUJU POZICIJU NA BALKANU

Zirat Banka otvara nove poslovnice u BiH

Generalni direktor i član Upravnog odbora turske Zirat banke Husejin Ajdin najavio je otvaranje novih poslovnica u Bosni i Hercegovini u 2015. godini, ističući da će ta banka nastaviti posvećeno da posluje i da širi svoje aktivnosti u zemljama Balkana.

"Zirat Bank BH je banka koja ima za cilj da bude aktivna u zemljama Balkana. Kao što je svima poznato, u Bosni i Hercegovini je naš operativni centar za Balkan. Zato gradimo zgradu direktorata veličine oko 13 hiljada metara kvadratnih. Ako sve bude kako smo planirali, krajem iduće godine banka će poslovati u toj zgradi. Tu će se nalaziti ne samo banka nego i finansijske podružnice, osiguravajuće kuće, penziono osiguranje i konvencionalno osiguranje. Osim toga, u BiH i na Balkanu ćemo imati odjele i za 'lizing' (leasing) kompanije", rekao je Ajdin u razgovoru za Anadoliju.

Naglasio je kako je Zirat Bank BH vrlo cijenjena banka u zemljama regiona.

"Krajem 2012. godine bili smo na 15. mjestu u BiH. Danas smo na 9. mjestu, a cilj nam je da uđemo među prvih pet banaka. Istovremeno ćemo završiti sa planiranim tehnološkim ulaganjima. Za dvije godine Zirat Bank BH bi trebala da uđe među pet najboljih banaka", kazao je Ajdin.

Napomenuo je da je vrlo značajno da banka nastavi sa otvaranjem novih poslovnica dodajući kako će naredne godine u BiH otvoriti još pet poslovnica.

"Da bi banka postigla veliki uspjeh bitno je otvoriti veliki broj novih poslovnica. Trenutno imamo preko 25 poslovnica u BiH. U 2015. godini ćemo otvoriti pet novih poslovnica, a možda i više. Te poslovnice će doprinijeti razvoju ekonomije u gradovima gdje se nalaze. Takođe će doprinijeti zapošljavanju mladih ljudi u tim gradovima", istakao je.

Podsjetimo, u narednih nekoliko dana turska Zirat banka zatražiće dozvolu za rad u Crnoj Gori. To je juče saopštio potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku Vujica Lazović nakon sastanka sa ministrom energetike i prirodnih resursa Republike Turske Tenerom Jildizom.

Biće to prva turska i 13 po redu banka u našoj državi.

Na sastanku je istaknuto da se, pored finansijskog tržišta, priliv turskog kapitala može očekivati i u više sektora, kao što su energetika, rudarstvo i turizam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније